Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, under sin daglige pressekonferanse på Skype i forbindelse med koronaviruset på Helsedirektoratet, fredag 13.mars. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

En ansatt i Helsedirektoratet er koronasmittet. Det gjør at både helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg er i karantene.

Det opplyser Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding lørdag.

– Medarbeideren har vært i nærheten av flere i ledelsen, som etter retningslinjene nå er satt i karantene. Smittesporing gjennomføres, slik at andre som også har vært i nærheten av vedkommende, blir satt i karantene, heter det.

Guldvog i karantene

Det betyr at helsedirektør Bjørn Guldvog leder direktoratet fra karantene hjemme. Det samme gjelder resten av toppledelsen.

Den smittede medarbeideren har også deltatt i møter i Helse- og omsorgsdepartementet, noe som gjør at departementet nå har en gjennomgang for å kartlegge nærkontakter.

Alle de berørte er uten symptomer og i arbeid, ifølge departementet.

Stoltenberg også i karantene

Dette berører også Folkehelseinstituttet og deler av ledelsen. Direktør Camilla Stoltenberg leder også instituttet fra karantene, ifølge en pressemelding fra Helsedirektoratet. Det skal avklares om hun skal i 14 dagers karantene eller ikke.

En annen person i FHIs ledergruppe er også satt i karantene

– Krevende

– Vi følger selvsagt karantenereglene. Dette vil være krevende i situasjonen vi er i, men vi vil ha løpende digital kontakt og sørger for en fortsatt god krisehåndtering, sier Guldvog og Stoltenberg i pressemeldingen.

– Som i flere virksomheter i Norge er dessverre nå Helsedirektoratet berørt av koronavirus. Helsedirektoratet har et godt mannskap, så jeg vet vi skal klare dette sammen, sier Bjørn Guldvog

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.