FHI-direktør Camilla Stoltenberg mente søndag at det ville være «klokt å bruke noen dager på å komme fram til hensiktsmessige løsninger», men ble overkjørt av Helsedirektoratets direktør Bjørn Guldvog. Foto: Lise Åserud / NTB

FHI ønsket å bruke mer tid på å komme fram til hvilke nye koronatiltak som skulle settes inn. På flere punkter var også FHI og Helsedirektoratet uenige.

Ifølge Dagbladet kommer dette fram i interne rapporter. Avisa skriver at Folkehelseinstituttet reagerte sterkt på at Helsedirektoratet foreslo å gjøre soner i Norge røde og mente denne terskelvurderingen ikke er beregnet på mindre, geografiske området.

De to organene hadde i tillegg tilsynelatende svært ulik forståelse av smittesituasjonen her i landet nå. FHI og direktør Camilla Stoltenberg mente det er lav sannsynlighet for økt smittespredning på nasjonalt nivå, mens Helsedirektoratet og direktør Bjørn Guldvog mente at Norge ved fortsatt smittestigning «ikke nødvendigvis er veldig mange uker unna en situasjon som er mer lik inngangen til mars måned», skriver Dagbladet.

FHI leverte sine anbefalinger lørdag, mens Helsedirektoratet fulgte opp søndag. Som svar på Helsedirektoratets rapport, skriver FHI-direktør Camilla Stoltenberg følgende:

– Vi mener det vil være klokt å bruke noen dager på å komme fram til hensiktsmessige løsninger som befolkningen forstår og etterlever.

Regjeringens nye og skjerpede koronatiltak ble lagt fram mandag, altså dagen etter.

 

Les deg litt klokere. Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂