Vaksinemaset fortsetter som forventet. Boosterne kommer på rad og rekke. – Vi må være forberedt på at det ikke er nok med tre doser koronavaksine, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til P4.

Og hvorfor stoppe der? Har du først kastet deg på vaksinekarusellen, er det bare å stålsette seg for nye sprøytestikk med ujevne mellomrom.

Regjeringens mål er at alle skal ha fått sin tredje dose før påske, men akkurat som FHI-direktør Camilla Stoltenberg ymtet frempå om i et intervju med NTB for tre uker siden, er det flere stikk i vente.

FHI avviser ikke at det kan bli aktuelt med en fjerde og femte dose av koronavaksine

Nå er det altså selveste helsedirektøren som er satt til å berolige den norske befolkningen, som hittil har utmerket seg ved en usedvanlig høy grad av tro på at myndighetene vet hva de har gitt seg ut på.

Ettersom omikronvarianten ser ut til å bli dominerende, vurderer vaksineprodusentene å utvikle vaksinene slik at de også er effektive mot den nye virusvarianten.

– Jeg tror de kommer til å gjøre det, og at vaksinene vil begynne å være tilgjengelige fra mars/april, sier helsedirektøren.

Han understreker at det ikke er sikkert at vi vil få disse vaksinene til Norge så tidlig som i mars eller april.

– Derfor er vi avhengige av å ha en god vaksinasjonsgrad av de vaksinene vi allerede har, sier Guldvog. (NTB)

Tidligere onsdag var Guldvogs assistent, Espen Rostrup Nakstad, ute i mediene med sin forsikring om at vaksinetvang nok ikke vil fungere i Norge.

Nakstad tror ikke på vaksinetvang

Fint at Nakstad ikke gjør det, men både han og hans sjef ser ut til å ha glemt sine egne innrømmelser om at vaksinene ikke er så effektive som myndighetene ville ha det til, og at mange nok har overvurdert vaksinenes effekt mot smitte

Folk er ikke dumme, sier vi alltid. Mon det? Vi bestrider ikke at vaksinene kan ha en beskyttende effekt for noen, kanskje helst den eldre delen av befolkningen, men dette maset om stadig nye doser før folk har rukket å ta stilling til dose tre, må da virke mot sin hensikt?!

Selv om det for lengst har kommet frem at fullvaksinerte med dose én, to eller tre kan smitte andre fullvaksinerte, og uvaksinerte, like godt som noen uvaksinert, fortsetter våre helsemyndigheter altså å kjøpe inn enda nye millioner av doser av Big Pharmas korona-vaksiner til milliarder av kroner.

Nå sist er det omikron som har satt ny fyr på frykten:

– Ingen grunn til panikk, sier legen som fant omikron, men panikk blir det

– Stikk innom, foreslås herved som Helsedirektoratets nye motto for 2022.

Selv sier vi heller: – Stikk av!

«Omatt og omatt at» var en revytekst av parhestene Bernhoft og Sand, og som Elisabeth Granneman fikk sitt gjennombrudd med på Chat Noir for 60 år siden. En You-Tube-versjon finnes her.

Les også:

Vaksinetvang og voldelige demonstrasjoner skaper utrygghet og truer demokratiet

Kjøp Kents bok her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.