Ordfører Rita Ottervik (Ap) i Trondheim frykter konsekvensene av at regjeringen strammer inn de nasjonale koronatiltakene. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Trondheim har nesten ikke hatt smitte den siste tiden. Ordfører Rita Ottervik (Ap) frykter at folk vil slutte å følge korona-rådene dersom regjeringen strammer inn.

– Det er i hovedsak Viken og Oslo, samt noen enkeltområder, som utgjør de store smittetallene, sier Ottervik til Adresseavisen.

– Derfor håper jeg det ikke kommer restriksjoner som kun vil føre til at befolkningen ikke lenger lojalt følger råd og anbefalinger, fordi de ikke ser sammenhengen med smittesituasjonen.

Regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen starter klokken 18 fredag. Avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet har sagt at folk må være forberedt på ytterligere innstramminger, skriver TV 2.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!


 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.