Foto: Facebook. 

Det skal godt gjøres å finne noe velgere flest ser som positive resultater av Lan M. Bergs virke som byråd i Oslo. Men av MDG omtales hun nærmest som en utenomjordisk frelser-skikkelse. Skrytet er uten hemninger.

Lan M. Berg fra MDG har vært byråd for miljø og samferdsel i Oslo siden 2015.

I denne tiden har hun blant annet markert seg som ansvarlig for et rekordhøyt antall lovbrudd, noe som etter manges mening burde gitt et kraftigere oppgjør med loven enn det som fant sted.

Hun har også fått fjernet tusenvis av parkeringsplasser for innbyggerne, stengt veier og på andre måter sabotert flyten i byens samferdsel.

Jo verre, jo bedre, synes å være hennes filosofi. Hun har opptrådt påfallende hensynsløst overfor innspill og innsigelser fra lokalmiljøer i byen.

Berg har videre brukt enorme beløp på blant annet sykkelveier, sykkelhotell, utemøbler og utekunst de fleste oppfatter som ubrukelig skrot.

Alle disse prosjektene har stort sett det til felles at knapt noen har bedt om dem, så å si ingen har nevneverdig nytte av dem – og de har en til dels grotesk høy prislapp.

En slik pengebruk på unødvendige tiltak går naturlig nok på bekostning av viktige offentlige oppgaver, innen helse, eldreomsorg, utdanning, ungdomstilbud, rusomsorg og annet det faktisk ER behov for i Oslo.

Andre grupper må lide for at Berg og MDG skal nå sine egne «grønne mål».

En stor haug av politisk vrakgods, kaos og splid er Lan Bergs «arv» i Oslo. Det er dette hun vil bygge videre på når hun ønsker seg inn på Stortinget til høsten.

Men innad i MDG ser virkeligheten temmelig annerledes ut.  Slik presenteres hun av MDG i papirene til helgens landsmøte, det er bare å holde seg fast:

 Arbeidet med å gjennomføre en grønn omstilling av Oslo har brakt byen og MDG mye positiv oppmerksomhet og interesse nasjonalt og internasjonalt.

Mye «positiv oppmerksomhet», altså. Mon tro hvor mange som er enige i det? Videre:

I Oslo har MDG satt en ny standard for hva som kan kalles ekte klimapolitikk i Norge. Oslo er derfor blant partiets viktigste utstillingsvinduer for praktisk politikk, og det påvirker partiet og velgere utover Oslos grenser.

Det fortsetter i samme stil:

 Lan har siden 2015 vært blant partiets aller mest profilerte og synlige politikere. Som byråd for miljø og samferdsel gjennom fem år har Lan opparbeidet seg betydelig politisk styringserfaring, som er en styrke for sentralstyret.

Valgkomiteen mener at kombinasjonen av Lans tunge styringserfaring, politisk forhandlingskompetanse og ekstroverte profil, sammen med hennes rolle som førstekandidat for Oslo til stortingsvalget, vil være en betydelig ressurs.

«Erfaring, kompetanse og ressurs» er begrepene man innad i MDG synes passer til å beskrive Lan M. Bergs innsats som byråd i hovedstaden.  For de fleste andre er nok fasiten preget av alt annet enn hyllest av hennes kompetanse.

Har en Oslo-politiker noensinne skapt så mye splittelse og misnøye som henne?

Spørsmålet mange stiller seg, er hva slags skadeverk hun kan utrette på et nasjonalt plan, om hennes ytterliggående parti eksempelvis skulle komme i en vippeposisjon på Stortinget.

Det bør faktisk bekymre politikere fra alle andre partier hva MDGs  ekstreme fremferd gjør med den allmenne tilliten til politikerne, ja, hele vårt politiske system.

Les også: Spillet kan endelig være over for Lan M. Berg i Oslo

Les mer om det MDG står for: 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Ny, viktig bok fra Document Forlag: 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.