Valgkomiteen i Miljøpartiet De Grønne innstiller Arild Hermstad som partileder og Lan Marie Berg som nestleder.

Valgkomiteens innstilling ble kjent mandag, melder NRK. Ny leder velges 26. november.

– Jeg er glad og ydmyk for at valgkomiteen innstiller på meg som leder, og jeg håper sterkt at jeg får landsmøtets tillit for å kunne gjøre jobben med å fornye og forsterke partiet. Så er jeg også veldig inspirert og betrygget over at de innstiller på Lan som nestleder, sier Hermstad i en pressemelding.

– Arild en trygg og synlig formidler av MDGs budskap. Vi anser Arild som den gjennomgående beste lederkandidaten, sier valgkomiteens leder Trude Thy.

Gikk av

Une Bastholm varslet tidligere i år at hun går av som partileder. Hun viste til at hun har to små barn som hun ville se mer til, samt et viktig verv som stortingspolitiker.

– Å være partileder er et verv som krever ekstraordinær innsats, tid og energi. Og jeg har erkjent at jeg har ikke den ekstra tiden og energien lenger, skrev Bastholm på Facebook.

Hermstad sier han vil bygge MDG til det partiet som sikrer en grønn omstilling i Norge.

– Om vi får tilliten til å lede dette partiet, så er vi et lag som er rustet til å vinne valg og endre norsk politikk én gang for alle. Kun et sterkt MDG kan lykkes med å innføre ekte solidarisk og grønn politikk, sier han.

Sitter ikke på Stortinget

Hermstad var i 15 år leder for Framtiden i våre hender. Han sitter ikke på Stortinget.

Det gjør derimot Lan Marie Berg, som er innstilt som nestleder.

– Jeg er veldig glad for å ha blitt innstilt til nestleder og håper å bli valgt på landsmøtet i november. Det føles både meningsfullt og viktig å kunne få bidra inn i partiledelsen til MDG, sier Berg.

Hun sier at lokalvalgkampen gir partiet mulighet til å vise fram at grønnere lokalsamfunn, også er bedre å bo i. Berg har selv satt sitt preg på Oslo-politikken.

– Som byråd i Oslo har Lan opparbeidet seg betydelig politisk styringserfaring, og hennes evner som forhandler, har bidratt til MDGs solide posisjon i hovedstaden. Hennes arbeid med å gjennomføre en grønn omstilling av Oslo har brakt byen og partiet mye positiv oppmerksomhet og interesse både nasjonalt og internasjonalt, sier valgkomiteleder Thy.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Kjøp T-skjorten her!

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.