Lan Marie Berg (MDG) i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Stortingsrepresentant Lan Marie Berg avviser at hun er aktuell til å overta som partileder for MDG. Rasmus Hansson ønsker heller ikke jobben.

Kandidatene til å overta ledervervet i MDG står ikke i hø, etter at Une Bastholm onsdag meddelte at hun trekker seg.

Den tidligere hyppig medieomtalte Lan Marie Berg opplyser at hun ikke er aktuell, ifølge NTB.

Berg sier til Aftenposten at hun ikke vil bli partileder etter Bastholm, som onsdag kunngjorde at hun går av mandag.

– Jeg har ikke ambisjoner om å bli leder i partiet etter Une, sier hun til avisen.

Per i dag fører Lan Marie Berg en nokså anonym politisk tilværelse som stortingsrepresentant for MDG fra Oslo, etter at hun tidligere var sterkt profilert og omstridt som samferdselsbyråd i det rødgrønne Oslo-byrådet, under Raymond Johansens ledelse.

Man har verken sett eller hørt noe særlig til henne i den politiske offentligheten siden hun tiltrådte på Stortinget sist høst.

Til VG sier Berg at hun gjerne vil ha en rolle i partiledelsen, men kommenterer ikke konkret om hun ser for seg å bli nestleder.

– Jeg vil informere valgkomiteen at jeg gjerne stiller opp i ledelsen dersom partiet ønsker meg. Jeg ønsker ikke å stille som partileder, jeg har aldri hatt en ambisjon om det, sier hun til VG.

MDG har i dag tre representanter innvalg på Stortinget: Une Bastholm, Lan Marie Berg og Rasmus Hansson. Heller ikke Hansson ønsker å overta partiledervervet, bekrefter han overfor Avisa Oslo.

Dermed ligger det an til at MDG får en partileder som ikke er innvalgt på Stortinget, noe som vanligvis kjennetegner de absolutte minipartier i norsk politikk.

MDG-nestleder Arild Hermstad vil være fungerende leder. Han har også bekreftet at han kan tenke seg å overta jobben permanent.

– Jeg kommer til å si til valgkomiteen at jeg er kandidat til å være med i ledelsen framover. Jeg vil også være disponibel som lederkandidat, sa han.

I sosiale medier har lederavgangen i MDG fått en del oppmerksomhet, også av det nokså kritiske slaget. Det siste finner man blant annet på siden til den politiske kommentatoren og Høyre-politikeren Simen Sandelien.

Her kan man eksempelvis lese kommentarer om den store mediedekningen MDG får, til tross for sin relativt ubetydelige størrelse som parti:

  –Men de har en enorm innflytelse i forhold til størrelsen. Det er utrolig at et så lite parti kan ødelegge så mye på så kort tid. Uten dem hadde Oslo sannsynligvis fungert fortsatt, skriver en innsender.

Til dette svarer en annen:

–De årlige medieundersøkelsene viser at hver tiende journalist stemmer MDG. Det forklarer den urimelige oppmerksomheten denne sekten har fått og fortsatt får.

Les også: 

Ny måling: Smell for Ap og Sp, MDG synker videre, Frp mest frem

Bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Bestill også:

Fikk du ikke med deg denne? Bestill den nå!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Ny bok fra Kjell Skartveit:

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.