Oslo Frps Aina Stenersen mener det bør bli gratis å passere i bomringen under bussjåførstreiken. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB

Busstrafikken i Oslo står bom stille på grunn av streik. Nå foreslår Oslo Frp gratis passeringer i bomringen i hovedstaden mens bussjåførene streiker.

– Vi har 15 røde bydeler og økt smitte, og streiken kan føre til økt smitte, sier Aina Stenersen (Frp), som er leder av Helse- og sosialutvalget i kommunen.

Hun peker på at det på pressekonferansen til byrådsleder Raymond Johansen (Ap) mandag ettermiddag ikke kom noen tiltak som gjør det enklere å bruke bilen i Oslo. Stenersen trekker også fram at ikke alle som vanligvis bruker buss, har T-bane, trikk eller tog lett tilgjengelig.

– I dag så vi økt trengsel på T- banen og trikkene, og dessverre er ikke alle er like flinke til å bruke munnbind ved trengsel, så vi må bli bedre på det, samt oppfordre flere til å bruke bilen under streiken, sier Stenersen.

 




Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.