Nytt

Politiet oppdaget ved en tilfeldighet et voldelig ran av en 17-årig gutt i Oslo natt til onsdag. Ifølge politiet er det en økning i unge som raner unge.

Ranet natt til onsdag fant sted på åpen gate i Christian Krohgs gate i Oslo klokka 0.30.

– Han var 17 år, ingen gjenstander brukt, men han ble holdt fysisk nede i bakken av tre eller fire andre menn. Det kom tilfeldigvis en politipatrulje kjørende forbi, og da de tok kontakt, løp gjerningspersonene fra stedet. En av dem ble pågrepet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli ved politiet i Oslo til NTB.

Gutten ble fraranet personlige eiendeler. Han har ingen fysiske skader, men er ganske psykisk medtatt av hendelsen, ifølge politiet.

– Vi liker dårlig utviklingen vi ser. Vi har hatt en god del slike personran i det siste. Det er grove ran, unge som raner unge, de tar personlige eiendeler og dyre merkeklær. Det brukes både kniv og fysisk makt, ofte to til fire gjerningspersoner mot ett offer, sier Stokkli.

Personen de har pågrepet nå er en mann i midten av 20-årene.

– Vi får se hva avhør av vedkommende fører til, sier Stokkli om hva som gjøres med utviklingen i hovedstaden.