En 17-åring meldte lørdag kveld at han var fraranet dyre, personlige eiendeler av en gjeng med kniv på toget fra Ski til Oslo. Politiet har anholdt åtte unge.

Politiet meldte på Twitter klokka 20.47 lørdag om ranet der gutten var blitt truet med kniv og fraranet personlige eiendeler på toget fra Ski til Oslo. Han har forklart at de rundt 15 gjerningspersonene gikk av toget på Nordstrand stasjon etter ranet. Det var snakk om mange gjerningspersoner, og politiet meldte bare fem minutter senere at de hadde anholdt åtte personer etter søk i nærområdet på Nordstrand. En av de anholdte var i besittelse av bankkort og lommebok tilhørende fornærmede i saken.

– En dyr jakke som ble fraranet fornærmede har vi funnet gjemt på den veien de har gått etter ranet. Kun en er nå pågrepet, fordi alle de andre viste seg å være mindreårige og er tatt hånd om av barnevernet, opplyser operasjonsleder Steinar Hausvik til NTB.

Det har vært en rekke hendelser i Oslo og omegn den siste uka med unge som raner unge. Typisk for disse er at det er til dels grove personran, gjerningspersonene tar personlige eiendeler og dyre merkeklær. Det brukes både kniv og fysisk makt, ofte to til fire gjerningspersoner mot ett offer.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!