Politi ved Grønland Torg i Oslo. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB.

En mann i 20-årene er fraktet til sykehus etter en knivstikking på Grønland i Oslo, et område som har vært sterkt belastet med innvandrerkriminalitet. Politiet har anholdt flere personer.

Ifølge NTB meldte Oslo-politiet om hendelsen rundt klokka 0.30 natt til fredag. De søkte da etter flere personer som ble sett løpende fra stedet.

– Vi har anholdt flere personer som vi mener er aktuelle og kan ha hatt tilknytning til hendelsen, lød oppdateringen kort tid etterpå. Det aktive søket etter gjerningspersoner er avsluttet.

Offeret er kjørt til sykehus, og skadeomfanget ble betegnet som ukjent.

– Fornærmede var bevisst hele veien til sykehuset, opplyser operasjonssentralen.

Politiet opplyser til Dagbladet at den skadde er en mann i 20-årene.

Tre personer er anholdt, ifølge Avisa Oslo. Innsatsleder Brian Skotnes opplyser at politiet ikke med sikkerhet at de tre er de som sto bak knivstikkingen, men at de jobber med å finne ut av dette.

Blant dem som var ved åstedet er offerets kamerat Allan Noor Dostokhaiv. Navnet mer enn antyder hvilke miljøer som er involvert.

– Han ringte meg og sa: «Kom og hjelp meg, jeg er knivstukket! sier han til Avisa Oslo.

En annen kompis av offeret skal ifølge Avisa Oslo ha sett hendelsen. Han forteller at det skal ha vært tre personer involvert, i tillegg til offeret. De skal ha havnet i slåsskamp før en av dem stakk kompisen i magen.

Åstedet er ved Grønland Torg, og politiet sperret av et større område, inkludert krysset mellom Motzfeldts gate og Grønland, ifølge bilder fra stedet.

Dette innvandrertette og såkalt flerkulturelle området i indre Oslo øst har de senere år vært åsted for en rekke liknende hendelser, og er generelt preget av mye kriminalitet og bråk, ofte i form av knivbruk.

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.