Lørenskog lensmannskontor på Metro senteret i Lørenskog. Foto: Heiko Junge / NTB.

Politiet rykket tirsdag kveld ut ved kjøpesenteret Metro i Lørenskog. Der skal opptil 40 ungdommer ha vært involvert i et slagsmål.

NTB skriver om hendelsen, og refererer opplysninger fra politiet:

– Vi har flere patruljer på stedet. De fleste har løpt fra stedet, skriver Øst politidistrikt på Twitter ved 22.50-tiden.

Politiet hadde da ikke funnet noen skadde personer i forbindelse med slagsmålet

Også VG rapporterer om saken:

– Melder mente det skulle være snakk om opp mot 40 ungdommer på stedet, og at bråket opphørte fort da noen løp vekk fra stedet. Det var igjen en 15-20 ungdommer, så kom det tilbake igjen en stor ansamling, forklarer operasjonsleder Atle Vesttorp, ifølge VG.

Han forteller at de fleste løp av gårde da politiet ankom.

– Patruljen snakker med noen personer på stedet der som mener det ikke har vært noe slåssing, og ikke ønsker å si noe til politiet.

Operasjonslederen sier videre at det ble funnet kniv i lommen på en mindreårig gutt som blir anmeldt for bæring av kniv.

– Per nå har vi ikke funnet noen som er skadet, og det er ikke meldt om noe skadeverk, avslutter han.

Lørenskog nordøst for Oslo har ved en rekke anledninger vært åsted for bråk, vold og annen kriminalitet. Document har omtalt ulike hendelser fra dette området svært ofte de seneste par år.

I 2020 ga Document blant annet denne beskrivelsen av Lørenskog:

De kriminelle gjengene og miljøene det er snakk om, er uoversiktlige, de er i stadig endring og består for en stor del av ungdom under kriminell lavalder. Barn ned i 12-årsalderen rapporteres å være involvert. Det gjør det ekstra komplisert å sette inn tiltak.

Svært ofte er ungdom med innvandrerbakgrunn innblandet.

Men disse tilstandene er ikke lenger et rent Oslo-fenomen. Nå gror det frem tilsvarende kriminalitet også i større boligområder som Lørenskog i Akershus fylke, rett nord for Oslo.

Les hele saken her: Oslo-volden sprer seg: Lørenskog – et nytt «versting-miljø»?

Mer aktuell enn noen gang, bestill den i dag:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.