Politiet har travle helger over hele Østlandet, ikke minst på Romerike. Foto: Terje Pedersen / NTB

Det har igjen vært en travel helg for politiet på Romerike, med slåssing, fyll og bråk. Det er i hovedsak unge mennesker involvert.

Det er Romerikes Blad som beretter om hendelsene nordøst for hovedstaden. Det meldes om en svært travel lørdag kveld for politiet i Øst politidistrikt.

– Det har vært flere henvendelser til Øst politidistrikt enn vanlig. Det har vært en del ordensproblematikk med unge mennesker involvert, forteller operasjonsleder Terje Skaftnes til Romerikes Blad.

Operasjonslederen tror bråket henger sammen med datoen 31. oktober og Halloween:

– Ja, det gjør at det er flere mennesker ute. Vi har hatt henvendelser om eggkasting og dunking på dører og vegger til folk. Det har dessverre vært lite kapasitet for oss til å prioritere det, forklarer operasjonslederen.

Avisen gjengir politiets logg, og den bekrefter at det har vært nok i henge fingrene i:

 

*Klokka 18.50 fikk politiet klager på ansamling av ungdom på Skjetten. – Vi var der med to-tre patruljer i 19-tiden i kveld etter at vi fikk meldinger om ungdom som ødela benker og kastet blomsterpotter. Det var ikke noe pågående da vi kom til stedet, forteller Skaftnes.

*I 19-tiden hadde mellom 40 og 50 ungdommer samlet seg ved McDonald’s i Lørenskog.

*Klokka 19.50 mottok politiet en melding om ungdommer ved Metro-senteret i Lørenskog som laget bråk og sparket i en rutebuss. I den forbindelse ble det funnet kniv på en av ungdommene, og det ble bortvist 10–12 ungdommer hjemmehørende i Oslo.

*Klokka 20.10 reiste en lokal patrulje til Jessheim sentrum for å hjelpe en overstadig beruset ungdom.

*Klokka 21.30 fikk politiet melding om et mulig slagsmål ved Lillestrøm stasjon. Der møtte de 10–15 ungdommer hjemmehørende i Oslo. Disse ble bortvist fra stedet. I forbindelse med det oppdraget oppdaget også politiet en mann som lå på en benk ved bussterminalen. Han fremsto som svært ruset og ble funnet med en stjålet sykkel, et stjålet bankkort og heroin blant annet. Mannen er hjemmehørende i Innlandet og blir anmeldt.

*Klokka 22.20 mottok politiet melding om ungdomsgjenger ved Lillestrøm videregående skole.

*Klokka 22.25 var flere ungdommer samlet på Sørumsand stasjon. Der ble en mindreårig jente kjørt hjem til sine foreldre, da hun var beruset. Flere forebyggende patruljer var på stedet.

*Klokka 22.36 var politiet på Fjellhamar stasjon. Der hadde rundt 15 ungdommer vært samlet og tømt pulverapparat. Da patruljen kom fram, var flere av ungdommene som hadde utført skadeverket forsvunnet fra stedet.

*Klokka 23 var flere ungdommer samlet på taket av Brånås skole.

I tillegg var politiet på Fjellhamar stasjon i forbindelse med en slåsskamp med flere tenåringer tidligere lørdag kveld.

Les også: Oslo-volden sprer seg: Lørenskog – et nytt «versting-miljø»?


Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.