En 16 år gammel gutt er pågrepet og mistenkt etter at en mann ble ranet i sitt hjem i Lillestrøm. Politiet mistenker at det kan ha vært flere gjerningspersoner.
Operasjonsleder Terje Skafnes i Øst politidistrikt opplyser overfor NTB at det foreløpig ikke er klart nøyaktig når ranet fant sted.

– Fornærmede er noe uklar på det, men det skjedde trolig lørdag kveld, sier Skafnes. Fornærmede er en mann i slutten av 60-årene.

Operasjonsleder Ronny Årstein har tidligere søndag sagt at mannen ble oppsøkt av en person hjemme hos seg selv lørdag kveld, ifølge Romerikes Blad. Raneren kom seg inn i huset, og bandt mannen fast til en stol.

Skafnes sier politiet har grunn til å tro at det kan ha vært to eller flere gjerningspersoner.

Politiet ble ledet til fornærmedes adresse etter at de klokka 3.26 fikk melding om en person som forsøkte å starte en bil. Han framsto ifølge Årstein som beruset, og han ble pågrepet.

– Bilen hadde store skader og det viste seg at den var stjålet i Lillestrøm. I bilen fant vi også våpen, ammunisjon og en del datautstyr, sier Årstein.

Både våpenet og bilen ble sporet til en adresse i Lillestrøm, hvor politiet fant mannen som hadde blitt ranet. Fornærmede ble sjekket av en ambulanse på stedet, men han skal ikke være fysisk skadd.

Den pågrepne er beskrevet som en kjenning av politiet. Han har ikke erkjent ranet, men Årstein sier de er rimelig sikre på at det er rett person som er pågrepet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.