Politi ved en tidligere utrykning på Lørenskog. Foto: Terje Pedersen / NTB

Politiet rykket ut til Rasta i Lørenskog med mange patruljer fredag kveld, etter melding om flere maskerte ungdommer, og at minst en av dem skulle ha machete.

Det har vært en travel kveld for politiet både i Oslo og nabokommunen Lørenskog. Meldingene om voldshendelser og truende situasjoner har stått i kø.

Både på Youngstorget og på Grønland i Oslo har det vært stygge voldshendelser.

Men også Lørenskog rett nord for Oslo har vært preget av truende ungdommer.

Fredag kveld rykket politiet ut med store mannskaper etter at de hadde fått melding om en gruppe maskerte ungdommer, og minst en machete skal ha blitt sett.

NTB melder om saken.

– Vi har ikke informasjon om at det har vært noen konkret trusselsituasjon og har ikke funnet noen skadde personer. Vi søker fortsatt etter de involverte, skrev Øst politidistrikt på X/Twitter klokken 21.41.

– Melder hadde sett 10-15 ungdommer med finlandshetter, hvorav én skal ha hatt en machete. Vedkommende skal ikke ha sett en trusselsituasjon, men flere av ungdommene virket til å ha en litt aggressiv fremtoning, sier operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Søket ble avsluttet i 22.30-tiden.

– Politiet har avsluttet søket uten å ha funnet noen av de involverte. Det er fortsatt ingenting som tilsier at noen har blitt skadd. Sannsynligvis er det bare én person som har vært i besittelse av en machete, heter det i en oppdatering.

Her er det altså så langt ikke rapportert om hendelser. Men det gjør noe med stemningen i et stort boligstrøk som Lørenskog når grupper av maskerte ungdommer ferdes i gatene med masker og fryktinngytende våpen som macheter. Begrepet «trygghet» er ikke det første man da tenker på.

Lørenskog og områdene omkring har vært en gjenganger i mediene i senere tid, i forbindelse med ulike voldssaker.

Les også:  

14-åring fraranet penger og mobil på Lørenskog

Gode bøker!  Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.