Politi og ambulanse har rykket ut etter at det er meldt om at en person er knivstukket i Borggata på Tøyen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bølgen av voldsepisoder med kniver og macheter bare fortsetter i Oslo. I kveld var en større gruppe personer involvert i et oppgjør i de østlige deler av Oslo sentrum, og én ble kritisk skadet etter knivstikking.

Det er NTB som opplyser om at fem personer er pågrepet etter at en person ble knivstukket under en slåsskamp i Borggata i Oslo. Det ligger ikke langt fra Politihuset på Grønland, øst i Oslo sentrum.

Det var denne gangen snakk om et større oppgjør, med mange personer innblandet. Politiet meldte om hendelsen i 20.30-tiden torsdag.

«Rundt ti personer ble sett løpende fra stedet, ifølge politiet», skriver NTB.

Kort tid senere stoppet en patrulje en bil med fire personer. De fire satt ifølge VG i en Tesla.

«Like etter ble en rød Tesla stanset. I den satt det fire personer som nå er pågrepet», skriver VG.

Alle de fire i denne bilen ble pågrepet. Senere ble ytterligere en person pågrepet.

Den skadde er sendt til sykehus. Politiet opplyser at personen er kritisk skadd.

«En patrulje kom over et slagsmål, og i den forbindelse var en person knivstukket», sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Han vil ikke si noe om kjønn eller alder på den skadde.

Flere personer ble sett løpende fra stedet. Vitner har i tillegg beskrevet tre biler som kjørte fra stedet.

«Vi søker med politipatruljer i området», sier Engeseth.

Han kan ikke si noe om årsaken til slåsskampen.

Document har rapportert om en rekke tilfeller av kniv- og machetebruk i Oslo de siste par uker. Til tross for «søk i området med politipatruljer» i de fleste av disse sakene, har det fra Politiet så langt i svært beskjeden grad blitt rapportert om gjennombrudd eller arrestasjoner.

Kjøp Halvor Foslis bok her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.