Politiet har rykket ut til nok en voldshendelse nord i Groruddalen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Mandag ettermiddag meldes det om et omfattende slagsmål på T-banen, mellom Grorud og Rommen, nord i Groruddalen. Banen måtte stanse, og hele 15 ungdommer skal være anholdt av politiet. En kniv er beslaglagt.

Avisa Oslo melder om slåssingen på T-banen nord i Groruddalen i Oslo, der en stor gruppe ungdommer skal være innblandet.

– Vi er i området etter melding om slåssing på linje 4 mellom Grorud og Rommen, melder politiet mandag kveld klokken 17.35.

Operasjonsleder Rune Hekkelstrand informerer om at de prøver å lokalisere de involverte nå.

– Ingen er alvorlig skadet, men da vi kom til Rommen T-bane, løp ungdommene i alle retninger, sier Hekkelstrand, ifølge avisa Oslo..

Han opplyser at slåssingen antok så alvorlige former at T-banen måtte stoppe i et par minutter. Men trafikken flyter nå som normalt igjen, etter at ungdommene har forlatt åstedet. En gjenstand, en pinne eller et rør av noe slag, skal ha blitt kastet i sporet.

35 minutter etter at politiet først opplyste om hendelsen, skriver de på Twitter at de fortsatt jobber i området.

Flere enn 15 ungdommer skal ha blitt anholdt, de fleste av disse er født i 2006. Det er snakk om unge personer i 16–17-årsalderen. Alle fikk gå fri etter hendelsen.

– Vi oppretter et par straffesaker, en på kroppskrenkelse i forbindelse med at én er sparket i hodet. Han er ikke alvorlig skadet. En annen bar en kniv og blir anmeldt for dette. Ingen er pågrepet, melder politiet.

De nordre delene av Groruddalen er ofte i mediene i forbindelse med vold og uroligheter, ofte med våpen involvert. Dette er blant de områdene i Oslo med høyest andel innvandrere. Det merkes ikke minst i elevsammensetningen på skolene i bydelen.

  Les også: 

Høyre: Flyktninger bør ikke bosettes i innvandrertette områder

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.