Oslo-politiet anholdt julaften ti unge menn på Oslo bussterminal. Dette melder Aftenposten.

Guttene hadde opptrådt truende på Oslo sentralbanestasjon.

«Vektere på Oslo S observerte og overhørte at denne gjengen var på utkikk etter noen på en truende måte. De ble anholdt på Bussterminalen klokken 18.30. En av dem hadde en machete og det som beskrives som en Rambo-kniv», forteller operasjonsleder Rune Hekkelstrand ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Ungdommene ble raskt koblet til en hendelse i Oslo sentrum tidligere på ettermiddagen.

«Litt før klokken 17 ble politiet kontaktet av en afrikaner som hadde blitt snakket til på en rasistisk måte på Vaterland. Han var eldre og hadde konfrontert ungdommene, da han ble knivtruet og fraranet en jakke. En av guttene som senere ble anholdt, hadde på seg denne jakken». Dette kommenterer Hekkelstrand.

Ungdommene hadde selv innvandrerbakgrunn. Politiet har pågrepet en mindreårig som bar våpen og den som hadde på seg den stjålne jakka. Den ene er syrisk statsborger, den andre afghansk statsborger. Åtte andre ble bortvist fra Oslo sentrum. Politiet har også samarbeidet tett med barnevernet, opplyser operasjonsleder.

«Vi ser alvorlig på denne hendelsen, særlig at ungdommer går væpnet med machete og kniv. Dette er nøyaktig samme problematikken som førte til drapet i Bærum«, sier Rune Hekkelstrand.

Kjøp Halvor Foslis bok her!


Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.