Politiet rykker stadig ut på alvorlig kriminalitet rett vest for hovedstaden. Her fra en tidligere hendelse i Bærum. Foto: Berit Roald / NTB.

Politiet har arrestert en mann som skal ha brukt kniv til å true en forbipasserende person i Asker sentrum. Den truede ble ikke fysisk skadet.

VG beretter om saken sent torsdag kveld:

– Det er to kamerater som har blitt kontaktet av en annen som etterhvert tok frem kniv og ble truende.  Det er også et mulig forsøk på ran, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til VG.

Politiet har meldt om saken i sosiale medier:

– Mistenkte er pågrepet for blant annet trusler med kniv og kjørt arresten. Vi har avhørt to fornærmede i saken og oppretter sak på forholdet, skriver politiet i Oslo på Twitter.

Operasjonsleder Hekkelstrand opplyser mannen som er pågrepet er i 30-årene, og har vært i kontakt med politiet tidligere.

– Han er kjørt arresten og vil få mulighet til å forklare seg i morgen.

Det er heller ikke denne gangen gitt nærmere informasjon om den pågrepne og vedkommendes bakgrunn.

Asker er beliggende rett vest for Oslo. Mye av den «nye» kriminaliteten som rammer hovedstaden, er også blitt merkbar i Asker. Ved flere hendelser her har det vært kniv involvert:

Fire unge gutter pågrepet etter væpnet ran i Asker

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Bestill også:

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.