– Noen har kastet fyrverkeri inn i en buss på Holmlia. Det skal ikke ha vært mange personer i bussen, og verken buss eller personer er skadd, sier operasjonsleder Tor Jøkling i oslopolitiet til NTB mandag kveld.

Ikke lang tid etter meldte politiet om ungdommer som sendte fyrverkeri fra en bro og ned mot bilene under ved Bjørndal. Jøkling melder til NTB at de mandag har mottatt mange meldinger om uvettig bruk av fyrverkeri rundt knutepunkter som kjøpesentre, T-banestasjoner og bussholdeplasser.

– I år har vi sett mange tilfeller av at det har blitt sendt mot mennesker, dyr og kjøretøy. Til å være lille nyttårsaften har det vært mye. Vi har kanskje hatt like mange meldinger i kveld som vi vanligvis har på samme tid på selve nyttårsaften, sier operasjonsleder Jøkling, som understreker at han ikke har noen statistikk om dette tilgjengelig.

 

Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!