Nytt

Politiet etterlyser fire eller fem menn i Oslo etter en mann i 60-årene ble slått og ranet i Frognerparken i Oslo.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 0.09 natt til onsdag etter at mannen kom seg hjem og fikk konen til å ringe og varsle om ranet.

– Ranet hadde skjedd rundt midnatt ved Monolitten. Mannen ble påført kutt i ansiktet og ble slått med stokker. I tillegg ble han fraranet både mobiltelefon og kontanter, før gjerningspersonene stakk fra stedet. Vi har fått beskrivelse fra fornærmede som vi nå undersøker, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB.

Gjerningsmennene beskrives som unge menn med mulig pakistansk eller generelt asiatisk opprinnelse. De var iført hettegensere og både mørke og lyse klær. En av dem skal ha hatt litt skjegg. Politiet vil gjerne ha tips fra publikum.

– Vi undersøker overvåkningsbilder for å se om de mistenktes bevegelser kan kartlegges. I tillegg kan det være aktuelt å følge aktiviteter fra mobiltelefonen som ble ranet, men det kommer muligens i senere stadier, sier Jøkling.