Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

I løpet av en times tid før midnatt lørdag kveld fikk politiet i Oslo melding om tre ran ulike steder i sentrum. Ingen er søndag morgen pågrepet i sakene.

Ved konserthuset i Munkedamsveien ble tre jenter i 16-årsalderen fraranet kort og mobiltelefoner under knivtrusler like etter klokken 22.30 lørdag.

– Vi fikk melding om saken fra moren til en av jentene klokken 22.58. Ranerne skal være tre menn i 20-årene, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Til legevakten med hodeskader

En snau time senere, klokken 23.30, ble en mann slått ned og fraranet både mobiltelefon og bankkort i Storgata i Oslo sentrum, ved Gunerius.

– Han ble slått ned og ble liggende på bakken. Han er kjørt til legevakten med hodeskader, sier Gulbrandsen.

Politiet leter etter tre gjerningsmenn i 20–30-årsalderen, trolig afrikanere, mener vitner. Alle tre var sortkledde.

– De forsvant fra stedet til fots i retning Brugata. Vi har søkt i området uten hell, sier operasjonslederen.

Ran på Frogner og i Asker

Ved midnatt ble en mann ranet utenfor Lille Andys pub i Frognerveien.

– Han ble truet og slått i ansiktet og fraranet en klokke. Ranerne beskrives som to menn i 20-årene, og den ene forsvant på sparkesykkel fra stedet.

– Dette er flere hendelser av denne typen enn vi har hatt andre helger i høst, sier Gulbrandsen.

Han legger til at det er for tidlig å si om det er noen sammenheng mellom ranene, eller om noen av de samme står bak.

– Vitner har gitt litt samsvarende beskrivelser, men likevel har det vært noe variasjon i hvordan gjerningsmennene skal se ut, så det kan vi ikke si sikkert, sier operasjonslederen.

Også ran i Asker

Tidlig søndag morgen ble en ung mann fraranet lommeboken og utsatt for vold av tre menn på Hvalstad i Asker. Politiet fikk melding om ranet klokken 4.10.

– Heller ikke her førte søket fram. Nå får vi se hva etterforskningen viser. Vi tror ikke dette ranet har noe med ranene i Oslo å gjøre, sier operasjonsleder Gulbrandsen til NTB søndag morgen.

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

 

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂