Fire menn er pågrepet etter at en drosjesjåfør natt til fredag ble ranet av tre-fire yngre menn som truet med våpen. De fire tok også med seg bilen.

Operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt sier til Avisa Oslo fredag morgen at fire personer er pågrepet etter ranet.

– Teknisk og taktisk etterforskning gjorde at politiet tok seg inn i en leilighet i morgentimene. Der var det fire menn til stede, og disse er pågrepet. De er på vei til arresten nå og vil bli avhørt, sier han.

Operasjonslederen sier at én av de fire mennene er i slutten av tenårene, mens de tre andre er i begynnelsen av 20-årene.

Politiet fikk melding om ranet som skjedde i Københavngata på Dælenenga i Oslo klokka 2.30 natt til fredag. Bilen ble en stund senere funnet hensatt på Tøyen.

– Drosjesjåføren, som nå er på legevakten, har forklart til oss at han ble truet. Ransmennene viste fram håndvåpen og en kniv, og han ble fraranet både telefon og bil, sier operasjonsleder Line Skott til NTB.

I 4-tiden opplyste hun at sjåføren ble utsatt for vold og er veldig preget etter hendelsen. Han ble ivaretatt på legevakten.

Alle tilgjengelige mannskaper søkte etter gjerningsmennene i halvannen time etter ranet, og politihelikopteret ble også satt inn i søket.

Sjåføren har forklart at han først plukket opp en passasjer. Etter en stund kom det flere til stedet, og da eskalerte situasjonen.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.