To kiosker er ranet med kniv i Oslo på et halvt døgn. Politiet mistenker at samme mann ranet begge kioskene, en mørkhudet mann på rundt 30 år.

Søndag ettermiddag ble en 7-eleven-kiosk på Sagene ranet.

– Det har vært en mann som har truet betjeningen med kniv. Det er uvisst hva han har fått med seg, sier innsatsleder i oslopolitiet Tore Barstad til NRK etter ranet av kiosken like før klokken 14.

Elleve timer i forveien, ved 3-tiden natt til søndag, ble en Deli de Luca-kiosk på Holbergs plass knivranet. Raneren skal ha fått med seg kontanter.

– Beskrivelsen av gjerningsmannen tyder på at det kan være samme mann, sier Barstad.

På Twitter skrev politiet i natt «afrikansk oppr.».

Mannen som ranet kiosken på Sagene beskrives av politiet som mørk i huden, rundt 30 år og 170–180 cm høy. Han hadde på seg en mørk blå lang vinterjakke, rød strikkelue og på høyrehånden hadde han en gullring.

Raneren på Holbergs plass beskrives som 170 cm høy, med svart krøllet, kort hår. Han hadde på seg mørke jeans, mørk hettegenser og mørk jakke.

Den kioskansatte ble kjørt til legevakten. Hun er ikke fysisk skadet etter ranet, men sterkt preget.

Politiet har søkt etter antatt gjerningsmann etter begge ranene, men ingen er pågrepet. Det blir sikret spor, hentet ut videoopptak og gjort avhør.

–Vi er interessert i tips fra publikum i tilfelle noen har sett noen som har vært på stedet og fortet seg der ifra, sier operasjonsleder Tor Jøkling til NTB.

NRK: To ran i Oslo på tolv timer

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂