Sakset/Fra hofta

Stadig vekk ser vi at politiet sliter med å få forklaringer ut av skadde personer etter masseslagsmål. Lørdag kveld i Oslo var intet unntak da 4-5 personer slåss på Kampen, like ved Tøyen i Oslo. Disse masseslagsmålene som skjer i området Grunerløkka, Sofienberg, Tøyen, Grønland, Kampen, Vålerenga, Etterstad og Ensjø er som regel forbundet med narkosalg. Det er territorium det slåss om og dette har de ikke tenkt til å involvere noe politi i. En slags «Narcos-light» om du vil.

I de samme områdene brennes det biler og ranes. Politiet har tidligere anslått at det finnes rundt 100 gjenger i Oslo. De får sjelden noen oppmerksomhet i mediene så lenge de befinner seg på Oslos østkant. Bogerud-bråket var et unntak i så måte. Andre ganger er volden såpass tøff at det havner i rettssalen. Etter machete-angrepet på Ensjø bingo ble åtte personer dømt. Saken dreide seg om hasjsalg. Men straffene er korte og disse som ble dømt i fjor fikk bare 2-3 år, så de er sikkert ute igjen før jul.

Også de som knivstikkes er lite lystne på å forklare seg for politiet. De skadde vil ikke samarbeide med politiet. Selvfølgelig vil de ikke det. Ofte er fornærmede «kjent av politiet fra før».

Foto: politiet

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!