Politiet under en tidligere utrykning i samme bydel. Foto: Geir Olsen / NTB

Mandag midt på lyse dagen fikk politiet meldinger om et stort slagsmål i Vahls gate på Tøyen, på Oslos østkant.

– Vi fikk melding om et masseslagsmål mellom 25–30 ungdommer kvart over tolv. Det er ikke meldt om gjenstander som er brukt, eller at noen er skadd, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til Avisa Oslo.

NTB melder om saken.

Politiet er på stedet med en del ressurser, og har kontroll på mellom 10 og 15 ungdommer etter hendelsen. Slagsmålet skal være løst opp.

– Nå fikk jeg melding av den ene patruljen om at det er et slagsmål mellom to skoleklasser. Dette er utsagn fra noen av partene, så det er ikke sikkert at det stemmer, sier Stokkli.

– Vet du hvor gamle de er? spør Avisa Oslo.

– Nei, men enten er de eldre elever ved ungdomsskolen, eller fra videregående. Det er sannsynlig at de kommer fra en av skolene i nærheten, siden dette skjedde midt i friminuttet, svarer han.

Jobber med å finne ut hvorfor det skjedde

Slåsskampen skjedde på åpen gate, og altså midt på lyse dagen. Selv i det temmelig belastede området Tøyen/Grønland i Oslo er ikke dette hverdagskost.

Nå jobber politiet med å finne ut hva som har skjedd og hvorfor.

– Det er ikke vanlig at så mange ungdommer slåss om dagen, heldigvis. Vi skal nå prøve å finne ut hvorfor så mange gjorde det, sier Stokkli.

Document har ved flere anledninger omtalt voldshandlinger i dette området, for øvrig et av hovedstadens mest såkalt flerkulturelle strøk, med høy andel innvandrere.

Les også: 

Knivstikking på Grønland i Oslo – igjen

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.