To gutter på 13 og 14 år er pågrepet etter at sju personer i løpet av kort tid ble truet med kniv og ranet vest i Oslo. Politiet tror de kan ha vært flere.

Politiet varslet om pågripelsene på Twitter like før klokken 22 torsdag kveld. De mistenker også at flere kan stå bak ranene.

– Vi har en navngitt mistenkt og kan ikke utelukke at flere blir pågrepet i ettertid, sier operasjonsleder Tore Grøttum til NTB klokken 01.30. Natt til fredag er det aktive søket etter flere mistenkte avsluttet.

Unge mistenkte

Fordi de pågrepne er under kriminell lavalder, kan ikke politiet gjøre et formelt avhør av dem.

– Men de foresatte er kontaktet, og vi prater nå med guttene sammen med dem, forteller Grøttum.

I tillegg er barnevernet koblet inn.

– Dette er en såpass alvorlig sak at vi vil samarbeide med barnevernet og andre instanser for å se hvilke tiltak vi kan sette inn, sier operasjonslederen.

13- og 14-åringen er begge kjenninger av politiet.

Sju ran på kort tid

Det ble først meldt om tre episoder med få minutters mellomrom. I en av disse episodene klarte offeret å komme seg unna uten å bli frastjålet eiendeler.

Deretter meldte politiet om enda flere ran.

– Vi har nå kommet i kontakt med ytterligere fire ungdommer som har blitt ranet i området Vinderen, tvitret politiet like før klokka 21.30.

En av disse ungdommene er 14 år gammel, og to av disse fire har i likhet med et annet ransoffer blitt frastjålet ørepropper av typen airpods. Disse har en verdi på rundt 1.800 kroner.

Turte ikke kontakte politiet

De har selv kontaktet politipatruljer i området, flere av dem sammen med foresatte. De turte ikke kontakte politiet like etter ranene, grunnet frykt for gjerningsmennene.

– De har blitt truet verbalt til ikke å kontakte politiet, og sånn som vi tolker det, har de sagt fra til foreldrene sine etter hvert, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til NTB torsdag kveld.

Pedersen bekrefter at politiet har hentet inn videobilder fra området, og fra T-banen fra Majorstuen til Vinderen.

De har også snakket med de fornærmede, i tillegg til vitner.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂