Krysset mellom Nordbergveien og Ring 3 på Tåsen i Oslo. Området ovenfor regnes som et av hovedstadens bedre boligstrøk. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons.

En ung gutt ble i 19:30-tiden mandag kveld ranet av en gruppe ungdommer mens han gikk alene i Nordbergveien på Tåsen i Oslo, melder Nordre Aker Budstikke.

Kort tid etter oppdaget politiet en gruppe ungdommer ved Tåsen-senteret, og en av dem, en 15-åring, erkjente å ha ranet den unge gutten, skriver bydelens lokalavis. Operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo-politiet opplyser at barnevern og foreldre er kontaktet.

En av ransofferets foresatte oppfordrer foreldre til å hente barna, også tidlig på kvelden:

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med foresatt til gutten som ble ranet. Det går greit med han, etter forholdene, men så klart var dette en skremmende opplevelse. Foresatt oppfordrer nå foreldre til å hente og følge opp barna ute om kvelden, selv om det er tidlig kveld:

– En enslig ungdom på vei hjem kan fort bli et lett offer for en gjeng. Vi vil nok prioritere å hente og å følge opp våre barn, når de fremover er ute på kveldstid.

Episoden på Tåsen føyer seg inn i en rekke av ungdomsran i hovedstaden den senere tiden.

– Vi sitter med et inntrykk av at det er en gjeng på opptil ti personer, men at det er forskjellig hvor mange som deltar aktivt i hvert ransforsøk, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til Dagbladet mandag.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!