Politiet mener at det ikke er en politisak når 11 år gamle jenter blir truet og ranet. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Langfredag ble to jenter på elleve år truet og ranet på Kjelsås. Politiet mener det ikke er en sak for dem, og har ikke gjort noe forsøk på å finne gjerningspersonene.

– Det er snakk om to unge jenter på elleve år. Mor ringer til oss og forteller at det har skjedd en hendelse. Vi har snakket med jentene, sier operasjonsleder i Oslo-politiet, Gjermund Stokli, til Nordre Aker Budstikke.

Stokli opplyser at de mistenkte også er mindreårige og skal ha utvist «skremmende og plagsom atferd».

– De skal ha sagt unnskyld for at de var ufine. Vi tolker det overhodet ikke som ran, sier han.

De mistenkte skal ha truet til seg jentenes sparkesykler. Ifølge Stokli vet ikke politiet hvem gjerningspersonene er, og politiet har heller ikke søkt etter de mistenkte.

Stokli klarer ikke å redegjøre for hva politiet legger i skremmende atferd, ei heller om det er snakk om fysisk eller verbalt. Han gjentar at de mistenkte skal ha vært ufine og sagt unnskyld.

– Det har ikke vært et fullbyrda ran. Vi anser det ikke som en politisak.

Politiet måtte også rykke ut til området mandag i påskeuka, på grunn av en guttegjeng som drev med bråk og slåssing ved Grefsen stasjon. En tipser sier til Nordre Aker Budstikke at han måtte gå mellom for å stanse en slåsskamp.

– Den ene gutten som lå på bakken, ropte at han ble ranet. Mye roping og sinte ungdommer, sier tipseren.

Allikevel mente operasjonsleder Sven Christian Lie at det ikke hadde skjedd noe straffbart.

Kan et samfunn som ikke beskytter de svakeste beskrives som et trygt samfunn?

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.