Unge gutter ble truet med skrutrekker under en krangel på Kjelsås trikkestasjon pinseaften. Politet omtaler guttene som ‹smågutter» og forteller Nordre Aker Budstikke at «det skal blitt fremvist skrutrekker».

«Det var i 17.45-tiden lørdag kveld politiet ble varslet om hendelsen på Kjelsås. Til Nordre Aker Budstikke opplyste politiet at fire personer hadde vært involvert i en krangel utendørs ved Kjelsås trikkestasjon. Én skrutrekker skal ha blitt brukt til å true med», skrev avisen i første omtale av saken.

Operasjonsleder i Oslo-politiet Sven Christian Lie opplyser til avisen at de involverte er mindreårige, afrikanske gutter. Ifølge operasjonslederen er de fire guttene «smågutter», skriver avisen.

– Har dere fått noen beskrivelse av de involverte? 

– Afrikanere. En har rød vest, svarer Lie til Nordre Aker Budstikke. før alle barna ble pågrepet.

De involverte er både tilreisende og hjemmehørende i området. Ingen av guttene er fysisk skadet etter hendelsen.

Politiet fikk kontroll på en av guttene ved Brekkedammen kort tid etter krangelen og senere ble de tre andre også pågrepet. Politiet fant flere skrutrekkere i området guttene skal ha beveget seg i.

– De kommer til å få en samtale med barnevernet og blir kjørt til barnevernsvakta nå, opplyste Lie i etterkant av pågripelsene.

Operasjonslederen kjenner ikke til om de involverte er kjent for politiet fra tidligere, ifølge Nordre Aker Budstikke.

Både Kjelsås og Grefsen har hatt problemer med bråk og trusler i området. En ungdomsgjeng har terrorisert barn og unge på Grefsen og Kjelsås i Oslo over en lengre periode og i starten av april meldte Document om to jenter på elleve år som ble truet og ranet på Kjelsås. Politiet mente at ranet ikke var en sak for dem, og gjorde ikke forsøk på å finne gjerningspersonene.

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.