Politiet stopper all trafikk til og fra Snarøya lørdag kveld. Flere personer har blitt ranet, og det ble også meldt om skyting, slåssing, skadeverk og amper stemning. 200-300 ungdommer skal ha vært samlet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Flere personer er blitt ranet og det er meldt om skudd mot en bil etter en ungdomsfest på Snarøya i Bærum. Politiet har bevæpnet seg.

– For å si det mildt, er situasjonen uoversiktlig, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til Budstikka klokken 22.15.

200-300 ungdommer skal ha vært samlet ved Halden brygge på Snarøya i Bærum.

– Det har vært tre forskjellige personran. Fire personer tok kontakt i et bolighus og var veldig redde, og de mente det var blitt skutt mot en bil. Det er skader på den aktuelle bilen, men vi er usikre på om det var et skytevåpen, sier Pedersen til NTB.

Politiet væpnet seg og satte opp veisperring for å kontrollere all trafikk til og fra Fornebu og Snarøya. Man sjekker både biler og passasjerer på busser.

Første melding kom til politiet like før klokken 21.30. Siden kom det mange meldinger, sa operasjonslederen tidligere på kvelden.

Meldingene kom fra vitner som observerte slåssing, knuste ruter og hærverk. Flere biler har blitt utsatt for skadeverk.

– Det skal være samlet 200-300 ungdommer på stedet, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

– Fire ungdommer skal ha ringt på en bolig i området for å søke hjelp, og fortalt at de hadde blitt forsøkt ranet. De sa også at det var blitt avfyrt skudd mot en bil i nærheten, sier Pedersen til Dagbladet.

Klokka 22.05 skal politiet ha stanset en rutebuss i området og sjekker passasjerene om bord.

– Heldigvis har vi ikke fått melding om at patruljene har kommet over noen som er fysisk skadet, sier operasjonslederen.

– To ungdommer sier de er forsøkt ranet. De tok kontakt med noen i en enebolig og ba om hjelp. De hadde også inntrykk av at det var skutt mot en parkert bil. De fremsto svært redde, sier Pedersen til Budstikka.

Han sier også at en jente har varslet om at hun ble ranet av noen med kniv.

Flere ampre forsamlinger

Flere steder i og rundt Oslo har det vært store og ampre forsamlinger av ungdommer lørdag kveld.

Tidligere på kvelden var det også flere meldinger om ungdommer som slåss på Holmen i Asker. Der stakk de fleste ungdommene fra stedet da politiet kom, melder NTB.

Ved Vahl skole i Oslo meldes det om et slagsmål mellom ti personer, som skal ha ankommet stedet samlet i biler, melder politiet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.