Nytt

Ukjente gjerningsmenn skjøt natt til fredag mot to bilister på Mortensrud og Bjørndal i Oslo. Politiet setter hendelsene i sammenheng og etterforsker bredt.

Politiet ble først varslet om skuddene av en som meldte ifra om fem smell i området ved Mortensrud klokka 1.55, skriver VG. Politiet rykket ut til området og fant bilen og ved Lofsrud skole en tomhylse.

– En halv times tid senere melder en mann seg for politiet og forteller at han var blitt skutt mot ved skolen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Det var svært mørkt da skytingen fant sted, men mannen som ble skutt mot har forklart at han så seks-sju mørkkledde personer da skuddene ble avfyrt.

Klokka 3.10 ringer det en ny person til Oslo-politiet, denne gang fra Bjørndal, som også forteller at han var blitt skutt på av en person.

– Han ble forsøkt stanset, og da han ikke stanset, ble han skutt mot, sier Pedersen videre.

Det er ikke meldt om personskade i forbindelse med skytingen, men begge bilene har skader fra skuddene. Operasjonslederen forklarer at politiet har opprettet full etterforskning av hendelsene og de settes i sammenheng. Natt til langfredag arbeidet politiet på begge steder med åstedsundersøkelser, og begge mennene som var blitt skutt mot, var hos politiet for å avgi forklaring.

– Vi går bredt ut i etterforskningen, sier Pedersen.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!