Oslo Tinghus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Politiet har tiltalt tre personer i alderen 19 til 22 år for drapsforsøk på en mann på Bjørndal øst i Oslo natt til langfredag i år.

Hendelsen skjedde ved 3-tiden natt til fredag 10. april ved bussholdeplassen Bjørndal senter i Slimeveien i Oslo.

De tre mennene er tiltalt for å skyte med pistol mot en bil, eller for å ha medvirket ved å holde vakt eller ved å hente våpen.

En 22 år gamle mannen er dessuten tiltalt for å ha overtrådt bestemmelsen i våpenloven om at alle som vil eie eller inneha skytevåpen og ammunisjon, skal ha tillatelse fra politimesteren i form av våpenkort. Han er også tiltalt for ulovlig oppbevaring av narkotika.

Hendelsen ved Bjørndal skjedde en drøy time etter at politiet ble varslet om skudd ved Mortensrud. Politiet rykket ut til området og fant en tomhylse ved Lofsrud skole.

To 21-åringer ble tidligere i oktober dømt til fengsel i seks og et halvt år for drapsforsøk på en 35 år gammel mann etter hendelsen på Mortensrud.

Hendelsene er satt i sammenheng av politiet, men er blitt etterforsket som separate saker.

Saken går i Oslo tingrett fra 22. til 26. februar 2021.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂