Foto: Berit Roald / NTB

En 25 år gammel mann møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for drapsforsøk ved å ha stukket en mann i halsen med kniv julen 2019. Mannen risikerer forvaring.

Mannen stakk offeret – en mann i 50-årene – i halsen med kniv under en hendelse i en leilighet på Torshov i Oslo natt til lille julaften 2019, ifølge tiltalen. Drapsforsøket lyktes ikke fordi kniven ikke rammet vitale pulsårer og fordi offeret raskt fikk førstehjelp, framgår det av gjerningsbeskrivelsen.

NTB har ikke oppnådd kontakt med mannens forsvarer, men i tidlige faser av etterforskningen ble det opplyst at han nekter straffskyld.

25-åringen er også tiltalt for å ha drapstruet en betjent i Oslo fengsel, samt for å ha rasert fengselscellen sin fire ganger.

Den nå tiltalte mannen ble pågrepet samme natt som drapsforsøket skjedde og ble varetektsfengslet julaften 2019.

Statsadvokaten har lagt ned forbehold om at det vil bli lagt ned påstand om forvaring for den tiltalte 25-åringen. Oslo tingrett har satt av tre dager til behandlingen av saken.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.