Når man leser om saken som kommer opp for Larvik tingrett mandag, lurer man på om det er tatt fra en episode av Sopranos eller the Wire.  Men det er ikke det. Det er norsk virkelighet anno 2018, og vi kunne føyd til: Coming to a theater near you.

Tre menn møter mandag i Larvik tingrett, tiltalt for drapsforsøk. Ifølge tiltalen oppsøkte de en mann i en leilighet og skjøt ham i ansiktet med en pistol.

Mannen som løsnet skuddet, risikerer ifølge NRK ni års forvaring.

Alle de tre tiltalte er i begynnelsen av 20-årene. Det var natt til 6. juni i fjor at de skal ha oppsøkt hybelen til offeret i Larvik sentrum. Ifølge tiltalen åpnet offeret døren for de tre unge mennene.

En av de tre tiltalte rettet pistolen mot offerets hode, og en av de andre ropte at mannen skulle avfyre et skudd, ifølge tiltalen. Offeret klarte å skyve bort pistolen før skuddet ble avfyrt, slik at kulen gikk gjennom munnen, kinnet og skulderen, i stedet for tvers gjennom hodet. (NTB)