Det skytes ikke så mye og så ofte i Norge som i Sverige, men tirsdag må en mann i 30-årene som knyttes til det norsk-pakistanske, kriminelle nettverket Young Guns møte i Oslo tingrett, siktet for drapsforsøk etter å ha skutt fra bil i fart mot en annen bil.

I passasjersetet foran på den svarte bilen satt det ifølge politiet en 31 år gammel mann. Da bilene var side om side skal mannen ha avfyrt minst ett skudd fra en pistol mot den blå bilen. Der satt det tre menn – to foran og en bak.

Nå er 31-åringen tiltalt for drapsforsøk på de tre. I tillegg er han tiltalt for grov ulovlig befatning med skytevåpen, for å ha hatt skytevåpen på offentlig sted og for uaktsom kjøring. (Avisa.no betalingsmur)

Hendelsen fant sted 19. august i 2018.

Mannen satt som passasjerer i en BMW som kjørte opp mot en annen BMW på Østre Aker vei ved Haugenstua i Oslo, ifølge tiltalen.

Han skal da ha avfyrt en pistol mot passasjerene i den andre bilen, men skuddet traff døra på bilen uten å trenge gjennom.

Mannen er godt kjent for politiet fra før og er tidligere domfelt fire ganger, blant annet for volds- og narkotikarelaterte forhold. Politiet har tidligere knyttet ham til den kriminelle gruppen kjent som Young Guns.

Etter skytingen ble mannen etterlyst både i Norge og i utlandet. Først halvannen måned senere meldte han seg for politiet, men han erkjente ikke straffskyld, ifølge forsvareren.

Saken starter i Oslo tingrett tirsdag denne uka, og rettssaken varer ut uka. (NTB)

 

Les også:

Skuddene gjaller, men den svenske tystnaden består

Gangstertilstander i Oslo: Mann tiltalt for «drive by»-skyting i Groruddalen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.