Natt til 26. april i fjor ble en mann alvorlig skadet i en stygg voldsepisode på Grønland.

Nå er to menn på henholdsvis 41 og 23 år gamle, tiltalt for drapsforsøk og grov vold etter episoden, skriver Avisa Oslo.

Offeret, en mann i slutten av 40-årene, ble stukket en rekke ganger med en kniv i hodet og overkroppen, og ble slått og sparket, ifølge tiltalen.

Ett av stikkene fra kniven gikk 6,2 centimeter inn i magen, ett gikk gjennom kinnet og inn i munnen, samt at offeret ble påført kuttskader på en arm og på en hånd. I tillegg ble han påført et brudd i en arm og i nesen.

Ifølge tiltalen mener statsadvokaten at de to mennene medvirket til hverandres handlinger. Drapsforsøket lyktes ikke fordi offeret gjorde motstand og avverget ytterligere stikk, samt at stikkene han ble truffet av, ikke skadet vitale organer og at han raskt ble brakt til Ullevål sykehus.

Per-Willy Amundsen (FrP): – Politiet har mistet kontrollen på Grønland

23-åringen er i tillegg til drapsforsøk/grov vold tiltalt for ytterligere vold, etter at han i april i år skal ha slått og sparket et ransoffer i Hammersborggata.

21. mai i år skal 23-åringen ha slengt en annen mann i bakken, slått ham gjentatte ganger i hodet og sparket offeret mens han lå på bakken. Også dette skjedde på Grønland.

For disse to voldstilfellene er 23-åringen tiltalt for grov kroppskrenkelse.

29. juni i fjor skal han ha nappet 1600 kroner ut av hendene på en mann som tok ut penger fra minibanken i Hammersborggata, og pådratt seg en anmeldelse for vold mot politiet etter at han ble innbrakt til sentralarresten.

De to tiltalte mennene, som det ikke oppgis etnisitet på, skal møte i Oslo tingrett på nyåret.
Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.