Den da 24 år gamle mannen blir lagt i bakken og pågrepet av tungt væpnet politi etter skuddene ved utestedet Blå natt til 9. juli 2017. Tirsdag starter ankesaken. Skjermdump fra video.

Tingretten dømte en 26 år gammel mann for sju drapsforsøk ved utestedet Blå i Oslo i 2017. Tirsdag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Ifølge tiltalen avfyrte den da 24 år gamle mannen tre skudd mot personer som sto utenfor inngangspartiet til utestedet Blå på Grünerløkka natt til 9. juli.

Mannen avfyrte tre skudd mot sju personer. Tre av dem ble ikke truffet, en ble truffet av streifskudd. De tre øvrige fikk skuddskader.

Da saken gikk for Oslo tingrett i februar, ble mannen dømt til forvaring i elleve år med en minstetid på sju år og seks måneder. Han ble dømt for totalt sju drapsforsøk, men også flere tilfeller av vold og trusler.

Under rettssaken erkjente tiltalte skytingen, men ikke straffskyld for drapsforsøk. Han anket dermed skyldspørsmålet til lagmannsretten som nå skal behandle hele saken samt straffeutmålingen på nytt.

Det er satt av fire dager til rettssaken mot 26-åringen som også tidligere har blitt straffedømt for grov vold, ran, narkotikabesittelse, vold mot politiet og en rekke trusler mot både politifolk og sivile.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂