Nytt

Mannen ble fotografert av flere elever da han flyktet fra åstedet etter å ha knivstukket 16-åringen. 

Knivstikkingen skjedde i en korridor inne på St. Hallvard videregående skole i Lier like før klokken 11 mandag 4. september 2017, og både lærere og mange av jentas medelever ble vitne til hendelsen.

Ifølge tiltalen skal mannen blant annet ha skrevet «Gå og dø din jævla hore» og «Jeg kommer til å finne deg og fuckings drepe deg» i meldinger til jenta.

Mannen har tidligere nektet straffskyld for drapsforsøk på jenta. Men nå har han ombestemt seg.

– Ja, svarte mannen kontant på spørsmål fra dommeren om han erkjente straffskyld etter at tiltalen mot ham var lest opp i Borgarting lagmannsrett, ifølge NRK.

NTB skriver:

Det er stikk motsatt av hva han svarte da saken gikk for Drammen tingrett. Tiltalte risikerer å bli dømt til forvaring hvis lagmannsretten vurderer bevisene og psyken hans slik tingretten gjorde.

De sakkyndige har konstatert at han har en personlighet med dyssosiale og narsissistiske preg og at det er fare for at han skal begå ny, alvorlig voldskriminalitet når en ordinær fengselsstraff er ferdig sonet.

– Han ønsket å tilstå. Det er en lengre prosess å erkjenne overfor seg selv at man har gjort noe så forferdelig, sier mannens forsvarer, advokat Petter Bonde, til NTB.

Stakk 17 ganger

Tiltalte har hele veien erkjent de faktiske forhold – han pakket morgenen 4. september 2017 med seg en kjøkkenkniv, tok seg til ekskjærestens skole i Lier i Buskerud og stakk kniven i henne 17 ganger, men nektet straffskyld da saken gikk for Drammen tingrett.

Jenta fikk livstruende skader av stikkene, men berget livet. Stikkene traff henne blant annet i nakken, ryggen, brystet, ansiktet og magen.

20-åringen var også tiltalt for å ha sendt truende tekstmeldinger til jenta, hvor han blant annet skriver at han skal drepe henne og at hun ikke skal føle seg trygg noe sted.

Vil unngå forvaring

Tingretten dømte mannen til ni års forvaring med en minstetid på seks år, samt til å betale offeret 300.000 kroner i oppreisningserstatning. Han har anket både skyldspørsmålet under tiltalepunktet for drapsforsøk og straffeutmålingen. Han ønsker en ordinær, kortere fengselsstraff.

Bonde bekrefter overfor NTB at det faktum at hans klient nå erkjenner både overfor retten og overfor seg selv at han hadde til hensikt å drepe jenta, kan ha betydning for straffespørsmålet.

– Men det kommer an på hvordan retten og de sakkyndige vurderer saken, sier Bonde.

Lagmannsretten har satt av én uke til sin behandling av saken.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Les også