Nytt

Politiet sendte store styrker til området etter at mannen ble funnet skutt like etter klokken 6.

En mann ble mandag morgen funnet skutt og kritisk skadd i et garasjeanlegg i Seterbråtveien på Bjørndal i Oslo. Ingen er pågrepet etter skytingen.

– Mannen hadde skader som er forenlig med skuddskader og muligens annen vold, sier innsatsleder Brian Skotnes til NTB.

Ifølge Skotnes hadde mannen som ble skutt, utenlandsk legitimasjon på seg, politiet mener han er bosatt i området, men han er ikke identifisert.

– Det er en mann av utenlandsk bakgrunn, han er kritisk skadd, sier innsatslederen.

Garasje

Mannen fikk først livreddende førstehjelp, før han ble brakt til Ullevål sykehus. Politiet tror ikke at han hadde ligget lenge da han ble funnet rett etter klokken 6.

– Skytingen skjedde inne i et garasjeanlegg, sier Øyvind Torgersen ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Store politistyrker er rykket ut til nabolaget sør i Oslo, og et stort område er avsperret. Politihelikopteret er også sendt til området.

Skyting på åpen gate

Tidligere natt til mandag ble tre personer pågrepet etter skyting på Lambertseter i Oslo, noen kilometer nord for Bjørndal.

– Det er naturlig å tenke seg at det kan være en sammenheng mellom episodene, men vi etterforsker bredt, sier innsatsleder Skotnes.

Ingen ble skadd i denne hendelsen, som politiet fikk melding om cirka 20 minutter etter midnatt. To personer skal ifølge politiet har skutt mot hverandre, men uten å treffe.