NRK melder at en mann i 30-årene er en av fem menn pågrepet i forbindelse med skytingen på Lambertseter natt til mandag. Mannen var tidligere tilknyttet B-gjengen.

Natt til mandag fikk politiet melding om at skudd ble avfyrt på Lambertseter i Oslo. Ingen ble skadd, men vitner ga en beskrivelse av to biler som forlot stedet. Tre menn ble noe senere pågrepet i Oslo sentrum med et våpen i bilen.

NRK opplyser at en av mennene i bilen, en domfelt mann i 30-årene, har vært en sentral skikkelse i den såkalte B-gjengen. Flere personer som tidligere var tilknyttet det samme gjengmiljøet, ble tatt inn til avhør i går, ifølge NRK. Politiet etterforsker om det kan være en mulig sammenheng mellom skytingen på Lambertseter og hendelsen på Bjørndal noen timer senere på morgenkvisten mandag, der en polsk mann i 30-årene ble skutt i et garasjeanlegg.

B-gjengen er en av flere kriminelle gjenger som har operert i Oslo og deler av Akershus. Gjengen oppsto på midten av 1990-tallet og besto av hovedsakelig norsk-pakistanere fra Furuset og Romerike.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.