Politiet væpnet seg og rykket ut med store styrker etter at det ble meldt om skyting, ran, slåssing og hærverk på Snarøya i Bærum. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lørdag kveld rykket politiet ut til slåssing, hærverk og ran på Snarøya vest for Oslo. Nå bekrefter lokale vitner at bråkmakerne var innvandrerungdom som ikke bor i området.

Politiet så seg nødt til å stille med bevæpnede mannskaper for å rydde opp i det omfattende kaoset, bråket og hærverket lørdag kveld. Det ble meldt om avfyrte skudd. Opptil 200–300 personer skal ha vært involvert.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Dette skrev Document om den dramatiske hendelsen:

«Flere personer er blitt ranet, og det er meldt om skudd mot en bil etter en ungdomsfest på Snarøya i Bærum. Politiet har bevæpnet seg.

– For å si det mildt, er situasjonen uoversiktlig, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til Budstikka klokken 22.15.

Politiet væpnet seg og satte opp veisperring for å kontrollere all trafikk til og fra Fornebu og Snarøya. Man sjekker både biler og passasjerer på busser.

200–300 ungdommer skal ha vært samlet ved Halden brygge på Snarøya i Bærum.

– Det har vært tre forskjellige personran. Fire personer tok kontakt i et bolighus og var veldig redde, og de mente det var blitt skutt mot en bil. Det er skader på den aktuelle bilen, men vi er usikre på om det var et skytevåpen, sier Pedersen til NTB.

Mediene har så langt beskrevet at dette dreide seg om «ungdommer», uten at man har gått videre inn på det.

Nå kan lokale øyenvitner opplyse til Document at de som sto for dette bråket, var en stor gruppe innvandrerungdommer som ikke er hjemmehørende på Snarøya. Det berettes at det omfattende bråket skapte frykt og utrygghet hos folk som bor i området. Snarøya er kjent som et fredelig strøk.

Trolig har ungdommene tatt den relativt korte turen ut fra Oslo, da det ifølge VG skal ha vært omtalt i sosiale medier at det var en større fest i området.

Så langt er det ikke opplyst om arrestasjoner etter hendelsen.

Kjøp Halvor Foslis bok her!