Grorud bydel er den første bydelen i Oslo som oppsøker ransofre, skriver Akers Avis. Ikke uventet er Jan Bøhler (Ap) representert i artikkelen. Bøhler kaster stadig vekk et positivt lys over Groruddalen. Når han forteller om hverdagen for ungdom i Groruddalen, ser det ut som han har en enorm jobb å gjøre, hvis den multikulturelle dalen skal på rett kjøl. Det å ha blitt utsatt for ran er en del av oppveksten i Groruddalen og Oslo.

–  Min stesønn har selv blitt utsatt for personran, og flere som gikk i klassen hans på Haugen skole har opplevd det samme. I noen av tilfellene brukes det grov vold, som for eksempel slag i magen og kvelertak. Vi vet at enkelte får alvorlige senskader etter en slik opplevelse, forteller Bøhler.

Det sies av byråd for helse og sosiale tjenester, Øystein Eriksen Søreide (H) at det er et stort fokus på å følge opp ranerne, men minst like viktig å ta vare på ofrene. Minst like viktig? Burde det ikke i første rekke være en selvfølge å ta vare på de som er ofre for ran på en best mulig måte?

Byråd for helse og sosiale tjenester, Øystein Eriksen Søreide (H), roser bydel Grorud for initiativet.

–  Det er stort fokus på ranerne og hvordan vi skal følge opp dem, men det er minst like viktig å ta vare på ofrene i slike saker. Jeg synes det er godt tiltak, sier han.

Eriksen Søreide er bekymret over antallet personran de siste to månedene. Han utelukker ikke at bydel Groruds eksempel kan bli overført til resten av byen.

–  Hovedpoenget er at ofrene ikke må glemmes. Nå gleder jeg meg til å høste erfaringer av tiltaket, og hvis de er gode, er dette noe vi må lære av og ta med oss til andre bydeler i Oslo, sier han.

 

http://www.groruddalen.no/naa-faar-ransofrene-bedre-oppfoelging.5339006-77747.html