Akers Avis skriver om alle ranene i Oslo. Artikkelen setter ungdomsmiljøet i Groruddalen i et dårlig lys. Det å bli ranet ser ut til å være relativt vanlig og ungdommer føler frykt når de ferdes i nærmiljøet. Det er liten tvil om at det finnes ranere som er fra Groruddalen.

Noe er fullstendig galt i Arbeiderpartipolitikers Jan Bøhlers elskede dal.

–  De spurte om vi hadde en røyk å gi bort, men ingen av oss røyker så vi sa nei. Deretter tok en av guttene i gjengen en hilserunde. Etter å ha tatt meg i hånda, sa han at jeg hadde et for hardt håndtrykk. Han slo meg hardt i bakhodet og snappet telefonen ut av hendene mine, forteller Birk.

—–

De turte vel ikke å følge etter fordi det var gatebelysning der han løp. Etter hvert fikk jeg lov til å gå. Da sa han «Jeg skyter deg dersom du anmelder det. Vi er fra Furuset», forteller Johan.

Fabian Stangs honnørord om trygge Oslo faller ikke i god jord hos alle ransofre. Det er nok ikke mange som synes at de fortjener å bli ranet.

Når Fabian Stang sier at Oslo er en trygg by, og at de som raner ofte er asylsøkere, så tar han feil. Når man er forsvarsløs og blir ranet utenfor dørstokken, så gjør det noe med tryggheten din, sier de.

Groruddalen er et sted hvor ungdommen observerer andre passasjerer på bussen for å styre unna ranere, de dekker til verdigjenstander som klokker og holder mobiltelefonen skjult.

–  For min del drar jeg alltid genseren langt ned for å skjule klokka. Jeg prøver også å ta 31-bussen til Tonsenhagen og ikke til Grorud. Det oppleves tryggere, sier Birk.

http://www.groruddalen.no/lom-du-anmelder-oss-skyter-vi-degr.5342415-77747.html