Den belastede bussruten nr 31 gjennom Groruddalen er igjen i søkelyset på grunn av ran. Politiet oppfordrer spesielt kvinner til å være på vakt.

Sist helg ble to kvinner ranet. Begge tok 31-bussen fra sentrum. Den ene ble overfalt etter å ha gått av bussen på Grorud.

–  Hun ble slått og dyttet overende, men klarte å yte så mye motstand at ranerne ble skremt og løp oppover Bergensveien uten å få med seg noe, forteller stasjonssjef John Roger Lund.

Det andre tilfellet fant sted på Rødtvet, i tunnelen under Trondheimsveien.

–  Kvinnen hadde gått av 31-bussen og skulle hjem. Da ble hun plutselig overrasket av noen som dyttet henne overende og rasket med seg veska, forteller Lund.

Gjerningsmennene blir beskrevet som personer av utenlandsk opprinnelse. Politiet mener gjerningsmennene plukker seg ut kvinnelige ofre på bussen. De går av bussen sammen med offeret og begår et brutalt ran mellom stoppestedet og kvinnens hjem. Det må være et nederlag for tilhengere av multikultur at kvinner i Oslo blir frarådet å gå hjem fra nattbussen alene, for det er det som er anbefalingene til politiet.

– Modusen er at de setter seg på bussen i sentrum og observerer offeret til de går av. På veien mellom busstoppet og hjemmet blir kvinnene overfalt og ranet, sier stasjonssjefen.

—-

–  Raneren eller ranerne har lyktes én gang, og det er ingen grunn til å tro at de kommer til å gi seg nå. Derfor ber vi publikum om å være på vakt og helst unngå å gå alene hjem fra nattbussen. Dette gjelder spesielt jenter, advarer Lund.

Problemene rundt 31-bussen er velkjente i Groruddalen. I fjor ble forholdene bedre etter en offensiv hvor mange gjerningsmenn ble pågrepet. I år frykter politiet at man igjen er inne på samme spor.

–  Vi setter nå inn resursser for å ta de som står bak. I første omgang forsøker vi å få fatt i videobilder, forteller han.

I fjor høst hadde Stovner-politiet stort fokus på 31-bussen der mange lommetyver opererte.

–  Da kjørte vi en offensiv mot lommetyver og pågrep mange. Jeg er redd at gjerningsmennene i dette tilfellet ikke stopper før vi tar dem, avslutter Lund.

http://www.groruddalen.no/politiet-vaer-paa-vakt-i-helgen.5287617-77747.html