Akers Avis skriver i siste nummer om fremtidsplaner for Furuset. Lokk over E6 og mer blokkbebyggelse er planene til Plan- og bygningsetaten. Jan Bøhler (Ap) ønsker en mer variert bebyggelse for å gjøre området attraktivt for dem som ønsker større boliger i form av rekkehus og eneboliger.

– Først og fremst må jeg si at dette er en plan som vil gi Furuset et veldig positivt løft. Dette betyr at området vil bli satset på, sier Bøhler, som er leder i Oslo Arbeiderparti og stortingsrepresentant.

60-åringen bor selv i en blokk i Maria Dehlis vei. Han understreker at Oslo trenger nye boliger som følge av befolkningsveksten.

– Likevel synes jeg det er rart at Plan- og bygningsetaten legger opp til så mye blokkbebyggelse på Furuset. Langs E6-lokket burde det heller vært småhus. Gjerne rekkehus og firemannsboliger som gjør at flere ressurssterke mennesker ønsker å bosette seg på Furuset.

– Mange som bor i blokkene trives veldig godt på Furuset. De får etter hvert bedre råd og ønsker seg større bolig. Dette må vi kunne tilby dem i området, sier Bøhler.

http://www.groruddalen.no/vil-ha-variert-bebyggelse.5171118-77747.html

Men vil en økt befolkning og variert bebyggelse bøte på problemene i Groruddalen? Hvem kommer til å bosette seg der?

Leser man helgens Twitter-meldinger fra Oslo-politiet, ser man at fem biler sto brann i løpet av helgen på Haugerud og Rommen, som ikke er veldig langt unna Furuset.

HAUGERUD, 04.26: Haugerudveien: melding om bilbrann, nødetatene er på vei. 04.52: Haugerudveien, bilene som brant er slukket. Det er skader på 3 biler.

ROMMEN, 13.03: Ved Nedre Rommen nr 5 har det vært brann i en parkert bil. Ingen personer skadet.

http://dittoslo.no/indre-by/nyheter-indre-by/siste-fra-politiets-twitter-logg-1.7773985

Skolene i området har en stor andel minoritetsspråklige. Mange av elevene trenger særskilt norskopplæring. Vil variert bebyggelse endre dette bildet?

Bare for å få en noenlunde oversikt over særskilt språkkopplæring, tok jeg en test for året 2012/2013. Av totalt
22 983 minoritetsspråklige elever i 2012/2013 har 14 209 vedtak om særskilt norskopplæring. Det er 62 prosent. Variasjonene er betydelige, men det kan synes som om slike vedtak lett fattes.

For skolene som ligger på mellom 90-100 prosent minoritetsspråklige elever, ligger denne andelen på 73 til 97 prosent. Tilfeldig testing viser derimot at andelen vedtak om særskilt språkkopplæring synes å ligge høyt selv om andelen minoritetsspråklige elever ikke er svært høy.

Gran skole 95 % minoritetsspråklige

Furuset 77 % minoritetsspråklige

Politiet slår alarm på grunn av stor økning i ungdomskriminaliteten i Groruddalen.

 – Dette er svært bekymringsfullt. Noe av det aller viktigste vi gjør på Stovner er å forebygge ungdomskriminalitet, sier stasjonssjef på Stovner politistasjon, John Roger Lund.

Tallenes tale er klokkeklar. I Oslo politidistrikt har antallet saker der gjerningsmannen er under 18 år gått ned med 2.9 prosent fra 2011 til 2012. I Groruddalen har antallet saker med mindreårig gjerningsmann derimot økt med 22 prosent.

http://www.groruddalen.no/ungdomskriminaliteten-oeker-drastisk.5167084-77747.html

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂