Nytt

Det kommer fra tid til annen påstander om at flere attraktive boliger i Groruddalen vil kunne stoppe utflyttingen av nordmenn. I Groruddalen er det flere flotte villastrøk, noe som ofte er ukjent for de som ikke er lokalkjent. Villastrøkene ligger som oaser mellom forskjellige områder bebygget med blokker, og har faktisk et ganske landlig preg og tildels store hager. Nordmenn er på vei ut av disse områdene også.

Eneboligområdene i Oslo øst har i mange år vært dominert av hvite nordmenn, mens blokkbebyggelsen omkring har hatt en høy andel beboere med innvandrerbagrunn. Det er i ferd med å endre seg.

-Vi ser mange annen- og tredjegenerasjonsinnvandrere har fått god økonomi. Da er det naturlig at de kjøper seg inn i eneboliger i samme område som de er vokst opp, sier områdesjef Anders Skjølberg i Eiendomsmegler 1, avdeling Grorud.

Store flotte eneboliger er jevnlig til salgs i Groruddalen, men det er ikke lenger like vanlig at disse boligene kjøpes av nordmenn. Disse boligområdene grenser ofte til skoler hvor minoritetsspråklige er majoritet. Jeyakumar Ganeshan har kjøpt stort hus på Gamle Furuset, som ligger innenfor skolegrensene til Furuset- eller Gran skole som begge er dominert av minoritetsspråklige.)*

Jeyakumar Ganeshan kom til Norge fra Sri Lanka for snart 20 år siden. Nå jobber han fulltid som bussjåfør i tillegg til å gå vakter på et sykehjem. Kona er for tiden hjemmeværende for å ta seg av barna og det nye, store huset.

-Å flytte inn i eget hus er noe vi har drømt om lenge, smiler Ganeshan.

Aftenposten lørdag 19.november, papirutgaven.

)*Skolegrensene er forandret i år, men barn fra Gamle Furuset vil uansett gå på Gran skole (4 % norske elever) når de skal på ungdomstrinnet.