Akers Avis skriver om fortetting av villastrøket Høybråten i Groruddalen. Høybråten er et populært boligområde som tradisjonelt har hatt eneboliger med store tomter. Nå fortetter man bebyggelsen ved å bygge i de store eplehagene.

Høybråten er et område som synligjør segregasjonen som foregår i Oslo. Høybråten skole er fortsatt en hvit skole i det multikulturelle miljøet som råder i Groruddalen. Til tross for mange politikeres lovprising av multikulturelle oppvekstmiljøer, er folk villig til å betale én million kroner ekstra for å kjøpe bolig innenfor Høybråten skolekrets.

– Det er mange som har kontaktet meg. Vi meglere som jobber her, merker at folk gjerne vil flytte hit på grunn av Høybråten skole og fordi det er så barnevennlig. Selger man på feil side av skolegrensa, så kan det utgjøre i verste fall én million kroner på salgssummen.

 

http://www.groruddalen.no/ndette-blir-ikke-hoensebur.5454285-77747.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂