Sakset/Fra hofta

Det prates og skrives mye om utflyttingen av nordmenn fra Groruddalen. Jeg våger påstanden om at utflyttingen vil gå raskere enn noen våger å tro. Det eneste jeg støtter meg til er mine egne øyne. Borettslaget jeg har bodd i de siste 35 årene har vært preget av at folk har bodd her lenge. Det har vært stabilt og kun noen få flyttinger pr år Groruddalen har riktignok vært et sted folk har flyttet fra, men alikevel var miljøet såpass stabilt at de jeg begynte med i 1.klasse på skolen, var også med meg ut av 9.klasse. Det er kanskje stabilt nå også, men de norske barna forsvinner. Det Nye Norge har tatt over de yngste generasjonene.

Denne våren har vi notert oss at 10 leiligheter er solgt. I områdene rundt er det også visningsskilt å se til stadighet, ikke minst i utkanten av villastrøket. Problemet for enkelte i villastrøket er at de sogner til multikulturelle skoler, og hvis de har barn flytter de. På denne måten blir villastrøket også sakte men sikkert innlemmet i «Det Nye Norge.»

Før, i andre tider, var det nesten en overraskelse å se visningsskilt. Nå ser man en håndfull visningsskilt i området til stadighet.

På vei hjem fra jobb i dag tok jeg en rask runde i nabolaget, og der fant jeg fem visningsskilt. To leiligheter og to villaer. I tillegg vet jeg at ihvertfall tre boliger til skal legges ut for salg .

Et økende antall visningsskilt ser ut til å føre til et synkende antall norske unger. Andelen kvinner med muslimsk bekledning er også sterkt økende i villastrøket og demper neppe «den hvite flukten» fra Groruddalen. Jeg møtte en gjeng av dem mens de var ute på tur i den nederste delen av Høybråten på vei mot Haugenstua. Fredens og toleransens mennesker setter sitt preg på ethvert miljø nå.