Foreldre som har barn på Høybråten skole protesterer mot nye skolegrenser. Flere har barn som går på Høybråten skole, og nå når mindre søsken er skolestartere, så må de begynne på Haugenstua- og Haugen skole. Det klages over lang vei, dårlig trafikksikkerhet og et sosialt miljø som brytes opp.

Det er merkelig at foreldrene ikke gleder seg over situasjonen. Høybråten skole er tross alt en nesten fullstendig etnisk-norsk skole. Hvorfor gleder man seg ikke over at den yngre garde kan ta del i det herlige multikulturelle miljøet? Folk truer med å flytte. Hvor mange flytter innenfor skolegrensen til Haugenstua skole, slik at man kan ta aktivt del i Det nye Norge?

Høybråten skole

Høybråten skole – hvorfor får ikke søsken gå på samme skole?

Akers Avis Groruddalen har tidligere skrevet om skolegrenser og Utdanningsetatens (UDE) avgjørelse om å endre på disse i år ettersom det skal skal etableres grenser til fire nye skoler. I Stovner bydel er det nye Haugenstua skole som trenger elever, noe som har skapt store reaksjoner blant foreldre på Høybråten, spesielt i Stovnerskogen borettslag og Hagaveien.

—-

Ropene fra salen er tydelige. Foreldre kommer til å flytte dersom de ikke blir hørt.

Hvorfor skjer dette så fort? Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke har hørt noe før nå, raser en forelder fra Hagaveien.

En annen er bekymret for utvidelse av skolegrensene til Haugen skole.

– De utvider også sin kapasitet, og vi i nedre del av Høybråten er engstelige

 

groruddalen.no